Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

New York Tánciskola
Rólunk
 

Hamarosan!

Tavaszi Tánctanfolyamaink

 

Szeretettel várunk Téged és barátaidat is a tavasszal induló tánctanfolyamainkra.

 

Idén is a Társastáncé, Zumbáé® és a Salsáé lesz a főszerep, de természetesen nem marad el a Boogie-Woogie és Rock & Roll tanfolyam sem. A felnőtt korcsoportok mellett seniorok számára is több szinten indulnak a tánccsoportok.

Rólunk
A Tánciskola története
Akik nálunk ismerkedtek
 

A New York Tánciskola története


Minden kezdet nehéz. Nem volt ez másként a mi tánciskolánk esetében sem.


A New York Tánciskola első lépései


Vass Róbert a New York Tánciskola vezetője
1997 nyarának végén született meg az ötlet Vass Robi fejében: "Ha már úgyis a tánc az életem, hát miért ne alapíthatnék egy tánciskolát?!"
Első útja az ELTE Tanító és Óvóképző Főiskolára vezetett, ahol hamar megegyezett a vezetőséggel, hogy heti két alkalommal táncot tanít majd az egyetemistáknak. Eleinte csupán egy kezdő és egy haladó csoporttal indult a tánctanfolyam. Míg ő a teremben okította a vállalkozó kedvű fiatalokat, addig felesége, Adrienn, a folyosón igazította el az érdeklődőket, akikből már akkor is volt bőven. A kezdő csoportot a budapesti egyetemekről érkezők töltötték fel, míg a haladósok Robi korábbi tanítványaiból tevődtek össze.


ELTE Tanító és Óvóképző Főiskola 1997-2007
Fél év elteltével már annyira felpörgött a dolog, hogy ideje volt saját nevet adni a tánciskolának. Hosszú éjszakák töprengése után Robiék így gondolkoztak: "Általában a tánciskolák valamely táncfiguráról kapják a nevüket. Mi lenne, ha New Yorknak neveznénk el, hisz ez egy gyakori figura a Cha-Cha-Cha-ban és Rumbában egyaránt!"

1998 januárban, miután a név és a logo is elkészült, az MTASZ hivatalosan bejegyeze a New York Táncegyesületet, mint a szövetség tagját. Immáron, mint egy komoly táncegyesület elnöke folytatta munkáját Robi, az ELTE tornatermében.


Robi oktatás közben

Elkészült a New York logo 1998 januárAz első Bál és az első Tánctábor


New York Bál
1999 több okból is jeles évszám a New York Tánciskola történetében. Ekkor kerültek megrendezésre az első Tánctábor és az első New York Bál. Nyáron Csopakon tölthettek együtt egy hetet a táncosok, ősszel pedig a MOM (Magyar Optika Művek) Művelődési házában vehettek részt az első bálon.

Színes fényben úszik
a New York Bál
A későbbiekben a tábor előbb Balatonalmádiba, majd Keszthelyre került, míg a bál átköltözött a Móricz Zsigmond Gimnáziumba .

A táncolni vágyók az évek során egyre többen érkeztek, s lassan kezdett kevés lenni az idő és hely. Éppen ezért 2000-ben nyitotta meg kapuit a Jókai Mór Általános Iskolában (a mostani Deák Diák Általános Iskola) a tánciskola második terme, mely új távlatokat nyitott a jövőre nézve. Nem csupán azt jelentette, hogy több embert lehet megismertetni a tánc csodáival, hanem új tanárok érkezhettek, új csoportok alakulhattak, új táncokat lehetett bevenni az eredeti 12 tanított tánc közé.Jókai Mór Általános Iskola homlokzata
(a mostani Deák Diák Általános Iskola)

Táncoktatás a JókaibanAz első Latin Koktél - új tanterem a SomogyibanBuli a Latin Koktélban
A következő jeles dátum 2001 novembere. Ekkor került először megrendezésre a Latin Koktél, a tánciskola saját bulija, mely azóta is minden héten várja a táncosokat a Jókai termében. A rendezvény az évek során mind technikailag, mind színvonal tekintetében komoly fejlődésen ment keresztül, elég csak a komoly hang és fénytechnikára gondolni.
Ebben az évben indult az első Salsa-csoport. Ezzel kibővült a New York Tánciskola repertoárja, ettől kezdve már nem csupán a latintáncok kedvelőinek szólt a mottó: "Tánc az életünk!"


Somogyi Béla Utcai Általános Iskola homlokzata
(a mostani Molnár Ferenc Általános Iskola)
2003-ban ismét komoly újítások valósultak meg, megnyílt a harmadik terem is a Somogyi Béla Utcai Általános Iskolában (a mostani Molnár Ferenc Általános Iskola). Ide többnyire a hobbysok, előkészítősök és versenyzők jártak, majd később ide került a Senior oktatás is.
A bál annyira kinőtte önmagát, hogy már képtelenség volt évente kétszer megtartani, így az elnök és segítői úgy döntöttek, hogy évente csak egy bál lesz, ám annak színvonala jóval magasabb lesz minden korábbinál.A New York Bál a TV képernyőjén


Oktatás a Versenytánc szakosztályban
2004-től a bál a televízióba is bekerült. Minden év szilveszterén tűzik műsorra az összefoglalót, melyben a legemlékezetesebb pillanatokat és a sztárvendégek produkcióit elevenítik fel.

2005-ben új tánc került be az órarendbe: a Boogie-Woogie. A könnyedségéről és egyedi hangulatáról ismert táncot Magyarország egyik legjobb táncosa oktatja, de ez általában is jellemző a tánciskolára.
A versenytáncosok ekkor már saját külön teremmel rendelkeztek, amit csak ők használtak. Ez eleinte Újpesten, 2006-tól a Bartók Béla úton kapott helyet, majd 2008-tól a Király utcába költöztek át.


Új helyszín a Madách Imre Gimnáziumban

2006-tól a táncosok rendelkezésére áll a negyedik terem is, a Madách Imre Gimnáziumban. Ide kerültek a junior csoport lelkes csemetéi, és több felnőtt kezdő, haladó, hobby és versenytánc előkészítő csoport is. 2008-tól az őszi beiratkozásunknak már a Madách Imre Gimnázium díszterme ad otthont.
2007 februárjában a Senior tánccsoportunk felkeltette az írott sajtó figyelmét, a Nők Lapjában két oldalas cikkben számoltak be a tánc és a mozgás öröméről.


Madách Imre Gimnázium homlokzata (2008-tól a beiratkozás helyszíne)

Elkészült a Madách Imre Gimnázium díszterme

Táncóra a Madách Imre Gimnázium dísztermébenMeghódítjuk Budát!


Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium homlokzata
Eltelt újabb két év, s iskolánk elérkezett a következő állomásához. 2008-ban ismét megújultunk, s az évnek még nincs vége. Sokak nagy örömére a New York Tánciskola átlépte a Dunát és szeptemberben megnyílik legújabb, s egyben legszebb termünk, a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium dísztermében. A 150m2-es tölgyfa parkettás díszterem új tükröket és modern hangtechnikai berendezést kapott, minden készen áll arra, hogy megkezdődjön a tánctanítás. Az iskola komoly történelemre tekint vissza, kora meghaladja a 300 évet, s ezzel a főváros legrégebbi gimnáziumának mondhatja magát.


Tánctanítás az Egyetemi Katolikus Gimnázium dísztermében
Nem csupán az új terem kapott ennyi törődést, a többi is jelentős felújításon esett át. Mind a Madách Imre Gimnázium - ami ez évtől a beiratkozásoknak is otthont ad -, mind a Deák Diák Általános Iskola (a volt Jókai Mór Általános Iskola), s a Molnár Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (a volt Somogyi Béla Utcai Általános Iskola) is.
A New York Bál is új helyszínt és időpontot kap, hisz legnagyobb rendezvényünk kinőtte a Móricz Zsigmond Gimnázium auláját, s egy előkelőbb, tágasabb otthonba költözik, valamikor február körül.

Elmondhatjuk, hogy tánciskolánk új virágzását éli, s 2008-ban egy reformkor kezdődött el, mely megannyi újdonságot és lehetőséget rejt magában.

S hogy mit hoz a jövő? Új termeket? Új táncokat? Esetleg valami egyéb újítást? Csak az ég tudja, és persze Vass Róbert, akinek az elmúlt tíz évben sokak lehettek hálásak. Sokaknak ez a tánciskola és az általa nyújtott lehetőségek változtatták meg az életét, ismerték meg kedvesüket, vagy találtak olyan hobbyra, ami kitölti az életüket. Mindenki ismer mindenkit, aggódunk, ha valakivel valami baj történt, s együtt örülünk egymás sikereinek.

Talán közhely, de a New Yorkban ez tényleg így van: mint egy nagy család…


Kulifai Gergő| Tánciskola | Rólunk | On-line jelentkezés | Táncoktatás | Rendezvények | Versenytánc | Tánc világa | Kapcsolatok | Táncpartner | Elérhetőségeink |
Főtámogatónk:
pipettaszerviz.hu
Főtámogatónk:
calibration-pipette.com

© New York Tánciskola