New York Tánciskola - Latin és standard tánc, tánctanfolyamok
Táncoktatás
Táncoktatás
Tánctanfolyamaink
Mit és hogyan tanítunk?
Leggyakoribb kérdések
Tánctanáraink
Helyszínek


TÁNCTANÁRAINK

Tánciskolánk tánctanárai:

HAMAROSAN! 
Őszi Tánctanfolyamok

2011. szeptember 12-tol december 9-ig

Idén ősszel is a Társastáncé és a Salsáé lesz a foszerep, de természetesen nem marad el a Boogie-Woogie és Rock & Roll tanfolyam sem. Ez évtől újdonságként Zumba tanfolyamot is indítunk. A felnőtt korcsoportok mellett seniorok számára is több szinten indulnak tánccsoportok.

 


  OKTATÁSI HELYSZÍNEK
KÖZPONT
Molnár Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
(volt Somogyi Béla Utcai Általános Iskola)
"A" és "B" terem
Budapest, VIII. ker.
Somogyi Béla u. 9-15.
(a Corvin Áruház oldalánál)

1. KIHELYEZETT TAGOZAT
Deák Diák Általános Iskola

(volt Jókai Mór Általános Iskola)
Nagyterem
Budapest, VIII. ker.
Köztársaság tér 4.
(az Erkel színház mellett)

2. KIHELYEZETT TAGOZAT
Madách Imre Gimnázium
Díszterem
Budapest, VII. ker.
Barcsay u. 5.
(a Wesselényi utcai villamos megállótól 100 m-re)

 

Tánctanáraink

Nyomtatóbarát verzió


Bolla Zsolt - Tóth Szilvia

Tóth Szilvia

Táncos tanulmányaimat már 5 éves koromban elkezdtem, amikor szüleim néptáncra írattak be. Ezt követően kapcsolatba kerültem a társastánccal és modern táncokkal is. A középiskolai éveimet ismét a társastáncnak szenteltem, Békéscsabán Gulyás Miklós tanítványaként ismerkedtem a latin és standard táncok rejtelmeivel. Ezekben az években számomra a tánc a mozgást, a kikapcsolódást és a barátokat jelentette, de versenyzői szintre nem fejlesztettem tudásomat.

Bolla Zsolt

Több mint 16 éve, kisiskolás koromban tettem meg első tánclépéseimet a Karádi Néptánc Együttesben. Itt somogyi és kanásztáncokat tanultam, és a fellépések alkalmával belekóstoltam a színpadi világba. 1993-tól a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttesben német nemzetiségi (sváb) táncokat tanultam, és az itt eltöltött 9 év alatt rengeteg magyarországi és külföldi fellépésen, turnén vettem részt. Néptáncos pályafutásom ugyan az egyetemi évek eljövetelével abbamaradt, de a táncot tovább folytattam.


Együtt

2001-ben Budapesten kezdtük meg mindketten egyetemi tanulmányainkat és az iskolán keresztül ismertük meg egymást. Részt vettünk néhány olyan rendezvényen, ahol táncos zene szólt, és több éves táncos múltunk ellenére mégsem tudtunk együtt táncolni, hiszen teljesen más műfajból érkeztünk. Ekkor döntöttük úgy, hogy keresünk egy közös nevezőt, egy olyan táncstílust, ami új mindkettőnk számára. Ekkor, 2002-ben tévedtünk be Komáromi Ferenc Boogie-Woogie órájára és első látásra beleszerettünk a táncba. 2 évig látogattuk az óráit, mialatt nemcsak új lépéseket és figurákat tanultunk tőle, hanem bevitt minket a "boogies" életbe, a bulikba, egy új társaságba, és életünkben lassan meghatározóvá vált ez a tánc. 2004 szeptemberében csatlakoztunk Gyarmathy Miklós és Nagy Márta óráihoz, és rövidesen a Százlá’Boogie-Woogie KTSE táncosai lettünk, aminek azóta is aktív tagjai vagyunk. 2006-óta többször részt vettünk külföldi továbbképzéseken is, ahol nemzetközi hírű tanárok vezetésével fejlesztettük tovább tudásunkat.Versenyzés

"Újdonsült boogies" ismerőseink noszogatására kezdtünk el a versenyzés gondolatával kacérkodni. 2004 őszén indultunk el életünk első "nem hivatalos" versenyén, és 2005 tavasza óta egyetlen Magyarországon rendezett hivatalos versenyt sem hagytunk ki. Legjobb eredményünket 2007 októberében értük el, amikor a Magyar Bajnokságon 2. helyezettek lettünk. 2006-tól külföldi versenyeken is rendszeresen indulunk, és célunk a jövőben is minél többön részt venni.


Táncoktatás

2006/2007-ben elvégeztük a Testnevelési Egyetem Boogie-Woogie oktatói képzését. Szilvi 2007 őszétől Nagy-György Attila mellett segédkezett a New York Tánciskola Boogie-Woogie óráin, ahol egyre nagyobb kedvet kapott a tanításhoz. 2008-tól együtt szeretnénk tovább vinni a New York Tánciskolában a Boogie-Woogie órákat, és reméljük, hogy sok új élménnyel gazdagítjuk majd leendő tanítványaink életét, és legalább annyira beleszeretnek majd ebbe a fergeteges és őrült táncba, mint mi néhány évvel ezelőtt.


vissza az oktatóink oldalra oldal tetejére

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK
Tanfolyamok
Mit és hogyan tanítunk?
Helyszínek
Táncpartner kereső (!)
A New York története
 
| Kezdőlap | Rólunk | Táncoktatás | Rendezvények | Versenytánc | A tánc világa | Kapcsolatok | Táncpartner | Elérhetőségeink |

© New York Tánciskola
Tel: 1/246-5738 Mobil: 20/330-8425
E-mail: info@newyork.hu