Labnikker Kft. – Pipettaszerviz és kalibrálás  •  Labnikker Ltd. – Pipette repair and calibration

New York Tánciskola
Takács Ibolya
 

Hamarosan!

Tavaszi Tánctanfolyamaink

 

Szeretettel várunk Téged és barátaidat is a tavasszal induló tánctanfolyamainkra.

 

Idén is a Társastáncé, Zumbáé® és a Salsáé lesz a főszerep, de természetesen nem marad el a Boogie-Woogie és Rock & Roll tanfolyam sem. A felnőtt korcsoportok mellett seniorok számára is több szinten indulnak a tánccsoportok.


Tánciskolánk tánctanárai:


Táncoktatás
Tánctanfolyamaink
Tanfolyamainkról bővebben
Leggyakoribb kérdések
Tánctanáraink
Helyszínek

KÖZPONT
Molnár Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
"A" és "B" terem
Budapest, VIII. ker.
Somogyi Béla u. 9-15.
(a Corvin Áruház oldalánál)
 

 

1. KIHELYEZETT TAGOZAT
Deák Diák Általános Iskola

Nagyterem
Budapest, VIII. ker.
Köztársaság tér 4.
(az Erkel színház mellett)
 

 

2. KIHELYEZETT TAGOZAT
Madách Imre Gimnázium
Díszterem
Budapest, VII. ker.
Barcsay u. 5.
(a Wesselényi utcai villamos megállótól 100 m-re)
 

 

3. KIHELYEZETT TAGOZAT
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium
Díszterem
Budapest, I. ker.
Szabó Ilonka u. 2-4.
(Batthyány tértől 5 percre)
 

 

TánctanárainkTakács Ibolya

Takács IbolyaKezdetek

15 éves koromban kezdtem el táncolni a Pataki Mûvelődési Házban, de kezdő, haladó és verseny-előkészítő kurzus után táncpartner híján másfél évet kihagytam. Ennyi pihenés után már nem bírtam tovább, és megkerestem a legközelebbi tánciskolát, az Oktogon Tánccentrumot. Lehetőségek hiányában - ez a kifejezés a táncolni vágyó lányok nagy részét végigkíséri pályafutásukon - ismét egy kezdő tanfolyamon találtam magam. Rövid unszolás után a tánctanárnő hozzásegített egy korábbi Budapest-bajnok C osztályos latin-standard párhoz. Kimondhatatlanul boldog voltam egészen addig, míg meg nem ismertem a partnerem igencsak türelmetlen hozzáállását az alacsonyabb szintû táncosokhoz. Null szintről kellett feltornáznom magam standard C osztályig.

 

Táncos pályafutás

Takács IbolyaEzután ismételten másfél év kihagyás következett, majd egy kezdő, ambiciózus fiúban láttam lehetőséget. Majdnem 3 évig táncoltunk együtt, és feljutottunk D osztályba, a C osztályhoz a 100-ból már csak 29 pont kellett volna. Következő párommal D osztályban kezdtünk el táncolni. Egy évig voltunk együtt, egy osztályt ugrottunk fel. Sajnos nem volt meg köztünk a megfelelő összhang, nem tudtuk megbeszélni a hibáinkat, és így hiába edzettünk, nem jutottunk egyről a kettőre. A versenytáncnál is nagyon fontos a kommunikáció.
Kezdettől fogva nagy táncos szerettem volna lenni, de ez az álom lassan megsemmisülni látszott. Ha akkor nem hívott volna fel egy céltudatos fiú, ma biztosan nem táncolnék. Megismerkedtünk, megtetszettünk egymásnak, és én újra fejest ugrottam valami nagyon kiszámíthatatlanba. A fiú teljesen kezdő volt, tanáraim állítása szerint tehetséges, és így a nyári tánctábort már vele edzettem végig. Ha a szerelem nem vette volna el az eszemet, valószínûleg nem mertem volna másfél évet szánni arra, hogy megint az alapoktól a C osztályig jussunk, de örülök, hogy így alakult, mert úgy néz ki, hogy megérte. Nagyon sokat köszönhetek ennek a kapcsolatnak, mert nemcsak megtanultam türelmesnek lenni egy kezdő táncoshoz, megtanultam azt is, hogyan kell érthetően tanítani, mert bár tanáraink sokat segítettek nekünk, eleinte rám hárult a feladat, hogy a páromat fejlesszem.

Takács IbolyaTáncoktatás

Később majdnem két évig volt szerencsém tanítani Tyimofejeva Olga nemzetközi ritmikus gimnasztika mesteredzőnél, aki az egykori szovjet válogatott tagja volt. Nagyon sokat tanultam Olgától, de az én világom mégis a latin és standard táncok, így boldog voltam, amikor több felkérést is kaptam budapesti tánciskoláktól. Jelenleg több helyen tanítok, nagyon sok érdekes embert ismerhetek meg és mindenki egy kicsit más tanítási módszert igényel, így én kihívásnak élem meg az óráimat. Nagyon fontosnak tartom, hogy jó hangulattal jöjjenek az óráimra, mert e nélkül nem tudnék jókedvû, lendületes foglalkozásokat tartani.


Takács Ibolya Takács Ibolya
Takács Ibolya Takács Ibolya
Takács Ibolya Takács Ibolya
   
   

 vissza az oktatóink oldalra oldal tetejére

| Tánciskola | Rólunk | On-line jelentkezés | Táncoktatás | Rendezvények | Versenytánc | Tánc világa | Kapcsolatok | Táncpartner | Elérhetőségeink |
Főtámogatónk:
pipettaszerviz.hu
Főtámogatónk:
calibration-pipette.com

© New York Tánciskola